Jan Masaryk v Olomouci (1947)

Ministr zahraničních věcí československé vlády premiéra Klementa Gottwalda Jan Masaryk navštívil město Olomouc 24. května 1947

Ministr Jan Masaryk na návštěvě v Kopřivnici

Další zastávkou ministra Jana Masaryka byl městys Kopřivnice. 25. května kolem druhé hodiny odpoledne byl Jan Masaryk uvítán v zasedací místnosti místního národního výboru v Kopřivnici, kde mu byl předán diplom o udělení čestného občanství městyse Kopřivnice, poté krátce promluvil k občanům. Na toto setkání byly pozvány všechny politické strany, spolky a korporace, dostavilo se na ně také velké množství obyvatel Kopřivnice a jejího okolí, mnozí z nich v krojích. Téhož dne napsal Jan Masaryk do pamětní knihy městyse Kopřivnice: „Hrdý a doufám trvale čestný občan Kopřivnický 25. V. 47“, přičemž slova „trvale čestný“ podtrhl. Svou cestu toho dne zakončil ministr Masaryk návštěvou Frenštátu pod Radhoštěm, Bílé a Nového Hrozenkova.

28. května 1947, tedy v den 65. narozenin prezidenta Edvarda Beneše, se ministr Jan Masaryk zúčastnil spolu s dalšími členy vlády schůze Ústavodárného Národního shromáždění republiky Československé začínající ve 14 hodin 20 minut.

Odkaz